Eventi
tvz mobile challenge cupa
106
Prijavljenih
31
Partnera
29
Timova
1
Pobjednik

Bauštela

Bauštela je jedinstven događaj TVZ Mc2 natjecanja za sve koje zanima razvoj mobilnih aplikacija. Osmišljena kao druženja i predavanja jednih od najboljih u IT struci, Bauštela ujedno pomaže i studentima da dobiju cjeloviti uvid u proces razvoja mobilnih aplikacija. Ove godine je organizirana po temama iz područja developmenta, dizajna, projektnog menadžmenta i marketinga. Program ove četiri Bauštele otvoren je za javnost upravo kako bi potaknuli razmjenu iskustva i znanja o razvoju mobilnih aplikacija. Za sve koji žele čuti primjere iz prakse, raspraviti nova rješenja i ideje te pronaći nove kontakte, četiri Bauštele 2017. godine u organizaciji TVZ Mc2 natjecanja su nezaobilazan događaj.

30.01.2017.
Kako biti loš developer [SPAN], Slaven Mišak i Ivan Marković
Hoćete proizvoditi kompleksan i nečitljiv kod? Mislite da je source control nepotreban? Ovo je predavanje za vas! Dođite i poslušajte iz prve ruke kako biti što gori developer i zašto izbjegavati prakse kojima vas „pametniji“ od vas pokušavaju naučiti.

06.02.2017.
Proces dizajna digitalnih proizvoda [Infinum], Luka Perić
Luka je jedan od voditelja dizajnerskog tima u Infinumu. Njegovo predavanje će se fokusirati na ono što najbolje zna, a to je razvoj korisničkog iskustva i sučelja mobilnih aplikacija. Dizajniranje mobilne aplikacije od nule, inicijalni razgovor s klijentom i materijali potrebni za objavu na AppStore. Luka će vas provesti kroz cijeli proces.

13.02.2017
Kako nadmašiti očekivanja svjetskih klijenata na izazovnim projektima za više platformi [Five], Krešimir Mudrovčić
Krešo je Project/Product manager u Fiveu. Trenutno radi na kompleksnom projektu za svjetski poznatog klijenta s 3 teama (iOS, Android i Web) od 15-ak ljudi koji uključuju design, development i QA. iOS team prošle godine imao je 14 releasova, a na zadnjem projektu bili su top grossing app u education kategoriji u US storeu i poboljšali doslovno sve glavne metrike u aplikaciji! Zanima te kako? Dođi 13.2. na TVZ i saznaj!

20.02.2017
Objedinjavanje marketinga i tehnologija u svrhu najboljih rezultata za korisnike - [Degordian], Ivan Brozović i Ivan Lesar
Kako se web tehnologija uklapa u digitalne marketinške strategije u svrhu ostvarenja najboljih rezultata za klijente te najboljeg korisničkog iskustva. Ovo će biti prikazano na konkretnom slučaju stvaranja i implementacije strategije digitalnog marketinga za klijenta iz sektora turizma.

Sva predavanja se odvijaju u 18:30 na lokaciji Konavoska 2 - Mala dvorana

Pozivamo studente, nezavisne pojedince, ljude iz IT industrije i sve koji su zainteresirani za razvoj mobilnih aplikacija da dođu na besplatna predavanja i nauče nešto novo ili prošire svoje znanje.

Sva predavanja se održavaju u 18:30 na lokaciji Konavoska 2, TVZ - Mala dvorana.

Partnerski Stol

Ove godine, umjesto partnerskih predavanja, organiziramo Partnerski stol gdje će partneri TVZ Mc2 natjecanja omogućiti studentima TVZ-a da saznaju više o IT industriji kako bi se pripremili za tržište razvoja mobilnih aplikacija. Partneri TVZ Mc2 natjecanja imat će priliku izravno čuti i odgovoriti na pitanja studenata te predstaviti svoj rad i pristup razvoju novih tehnologija. Prije panela, studenti TVZ-a bit će obaviješteni kako mogu sudjelovati u definiranju tema i pitanja za svaki naredni panel. Ovaj događaj studentima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu daje priliku da od najboljih hrvatskih stručnjaka saznaju sve što ih zanima o najvažnijim temama iz IT industrije. Prvi panel najboljih hrvatskih IT stručnjaka koji organiziranju upravo studenti ima cilj ostvariti što uspješniju komunikaciju između IT tvrtki u Hrvatskoj i studenata TVZ-a koji će uskoro biti dio te industrije.

IZAZOVI U RAZVOJU (2.2.2017.)
Na panelu Izazovi u razvoju imat ćeš priliku čuti primjere o razvoju aplikacija iz bogatog iskustva tvrtki Undabot, Microblink, Informel, Five, i Nanobit. Developeri s iskustvom na različitim zahtijevnim projektima otkrit će nam svoje tajne sastojke za razvoj kvalitetne mobilne aplikacije. Osim izvrsnih savjeta, na panelu možeš saznati koje su razlike u izradi aplikacije po narudžbi i razvoja vlastitog proizvoda ali i kako voditi projekte, nositi se sa izazovima tržišta te mnoge druge zanimljive detalje.

NOVE MOBILNE TEHNOLOGIJE (9.2.2017.)
Razvoj mobilnih tehnologija je dinamičan i kontinuiran proces pa se tehnologije mijenjaju se sve brže i češće. U raspravi o tome kako pratiti te brze promjene i kako reagirati na vrijeme govorit će: Degordian, Nanobit, Infinum, CROZ i Mobendo. Njihovi stručnjaci otkrit će nam kako dolaze do novih tehnologija, koje tehnologije im se čine obećavajuće i kako ostati u toku primjene tih tehnologija.

TEHNOLOŠKE INOVACIJE (16.2.2017.)
Napredak tehnologije nam danas nudi sve od pametnih samovozećih automobila, robota koji uče pa sve do dostavnih dronova te virtualne i proširene stvarnosti. Panel tehnološke inovacije će okupiti neke od naših najjačih i najambicioznijih inovatora, uključujući Rimac automobile, IN2 grupu, Citus grupu, Apis IT, Megatrend i DRAP. Poslušajte nešto o robotici, virtualnoj stvarnosti i najnovijim uređajima te modernim praksama u svijetu i budućnosti razvoja tehnologije.

STUDIRANJE I POSAO (23.2.2017.)
U zadnjoj diskusiji obuhvatit će se pitanja vezana uz zapošljavanje studenata TVZ-a. Neke od tema kojih će se dotaknuti Manpower, GDi GISDATA, Microblink, CS Computer Systems i Five su uvjeti rada uz studij i zapošljavanje nakon studija. Ovaj panel je prilika da saznaš koja znanja i vještine su poželjne za zapošljavanje u IT industriji te što danas poslodavci najviše traže od svojih IT stručnjaka.

Sve panel rasprave se održavaju u 18:30 na lokaciji Konavoska 2, TVZ - Mala dvorana.

Speed date

Najbolji naši TVZ-ovci, na ovom dejtu ne tražite curu ili dečka (neki možda i hoće), već partnere za tim – ako ih još nemate, naravno. Ovo je događaj na kojem TVZ Mc2 studentima TVZ-a pomaže da formiraju cjelovit tim za razvoj mobilne aplikacije. Speed date organiziramo već 3 godine i do sada je uspješno spajao odlične timove dizajnera i programera s TVZ-a.

Plan dejta kreće od toga da svaki dizajner ili dizajnerica ima svoj stol gdje će izložiti sve što je potrebno kako bi prezentirali dosadašnji rad. Dok dizajneri prezentiraju svoj rad, programeri mogu provesti 2 minute sa svakim dizajnerom kako bi provjerili mogu li složiti tim. Kada se dogovorite i složite tim, dejt je za vas gotov.

Ipak, glavni događaj slijedi - partner natjecanja CISEx, nakon slaganja timova, objavljuje temu razvoja mobilne aplikacije. Nakon objave teme ne morate se odmah baciti na posao jer smo osigurali pića i jela za sve sudionike. Osim spajanja timova, cilj je da se i družimo. Vidimo se!

Speed date će se održati 11. travnja 2017. u prostorijama Studentskog centra.

Pitch

Pitch označava prezentaciju nekog projekta ili proizvoda osobama koje su mogući kupci ili investitori. Možda vam zvuči kao prodajna reklama, ali nije. Upravo zbog činjenice da ćete partnerima TVZ Mc2-a svoju aplikaciju predstaviti usmeno uz par slajdova, morate pametno odabrati što reći i kako objasniti zašto je baš vaša aplikacija dobar izbor. Pitch treba biti jednostavna i kratka prezentacija, no to ne isključuje dobru pripremu.

Važno je da kao tim dogovorite što želite pokazati partnerima: koji dio vaše aplikacije je potrebno istaknuti, te što vas razlikuje od drugih natjecatelja ili postojećih aplikacija. Svaki tim ima 90 sekundi da predstavi svoju aplikaciju. Zapamtite, pitch jest važan, ali nije strašan – dobra priprema provjereno smanjuje pogreške i tremu. Sretno u ZIP-u!

Pitch će se održati 10. svibnja 2017. u Tehnološkom parku Zagreb, Velesajam.Finale

Završni dan TVZ Mc2 natjecanja. Deset finalista predstavlja svoju ideju i rješenje nakon kojeg partneri TVZ Mc2-a odabiru najbolja 3 tima u razvoju mobilnih aplikacija.

Finale će se održati 5.6. 2017. u HUB385 od 17.00-20.00.